۱) منظور از رژیم مصرف رسانه ای چیست؟
✅ پیامهای رسانهای را نیز میتوان همانند غذای روح در نظر گرفت با این تفاوت که حجم و گوناگونی پیامهای رسانهای، که در طول روز به ما میرسد، گاهی اوقات خیلی بیشتر از خوراکیهای در دسترس ماست!
به همین دلیل ضروری است که در برابر جریان سیلآسای پیامها، رژیمی انتخاب کنیم تا ضمن درجهبندی رسانههای دور و اطرافمان از میان اطّلاعات و پیامهای پیرامونی، آنچه را موردنیازمان هست، دریافت کنیم.
همچنین تشخیص دهیم که کدامیک از پیامهای رسانهای را نادیده بگیریم و از رویارویی با آنها پرهیز کنیم تا در برابر حجم انبوه اطّلاعات و پیامهای درست و نادرست، ضمن مدیریت هوشمندانۀ بهرهمندی از پیامهای رسانهای، قدرت تحلیل، نقد و پردازش ذهنیمان را از دست ندهیم.
✅ چلوکباب حتّی اگر با بهترین گوشت و بهترین شکل هم پخته شود، زیاد خوردنش دل درد میآورد! یعنی در رژیم مصرف مواد غذایی هم باید مشروط و محدود عمل کرد؛ مشروط به سالم بودن و محدود به میزان مورد نیاز. همین دستور را برای رسانهها نیز به کار میبندیم.
بسیاری از ما از رسانهها برای پر کردن اوقات فراغت یا تنهایی خود استفاده میکنیم و وقتی به خود میآییم که ساعتها مشغول تماشای تلویزیون، بازیهای ویدئویی، وبگردی
و فعّالیت در شبکههای اجتماعی هستیم و دیگر وقت، توان و حوصلهای برای تکالیف درسی یا گفتوگو با اعضای خانواده نمانده است.
برای اینکه رسانهها وسیله رشد و اعتلای ما – و نه مانع شکوفایی استعدادها – باشند، باید با اولویتبندی به سراغ استفاده از رسانهها برویم و مشروط و محدود از آنها استفاده کنیم.
✅ خیلی وقتها اخبار و اطّلاعات به همراه رنگ و لعاب زیاد و با استفاده از کلمات فریبنده و به صورت جذاب ارائه میشود و ممکن است ما را ساعتها به خود مشغول کند؛
اما با کمی دقّت در این گونه پیامها، متوجّه میشویم که بر خلاف ظاهر فریبنده و جذابشان، محتوایی سطحی و توخالی دارند و علی رغم سرگرم کنندگی و جالب بودن، ارزش چندانی ندارند و اطّلاعاتی ارزشمند به ما اضافه نمیکنند. به این نوع اخبار و اطّلاعات، اخبار و اطّلاعات زرد گفته میشود.
✅ همۀ ما برای زنده ماندن و داشتن جسمی سالم، نیازمند خوردن و آشامیدن هستیم؛ اما هر چیز را برای تغذیه انتخاب نمیکنیم. میدانیم که مواد غذایی ارزشهای غذایی مختلف دارند و همه به یک اندازه برای سلامت مفید نیستند.
بسته به جنسیت، سن، وزن، قد، وضعیت جسمانی و با مشورت و راهنمایی بزرگترها و متخصصان باید از یک دستور العمل صحیح در انتخاب و مصرف مواد غذایی استفاده کنیم.
رعایت این دستورالعمل یا «رژیم مصرف» غذایی به ما قدرت انتخاب در رویارویی با انواع خوردنیها را میدهد و میتواند تا حدّی زیاد سلامت ما را تضمین کند.
۵) رعایت این دستورالعمل یا «رژیم مصرف» غذایی به ما قدرت انتخاب در رویارویی با انواع خوردنیها را میدهد و میتواند تا حدّی زیاد سلامت ما را تضمین کند.
🔔 حتما ببینید: فیلم حل سوالات پر تکرار ریاضی دهم انسانی