عینکی

دیدتان را به یادگیری متحول کنید.
0

سوالات درس 14 اقتصاد دهم انسانی با جواب

سوالات درس 14 اقتصاد دهم انسانی با جواب

شهربانو دوستی

درباره نویسنده
شهربانو دوستی هستم، مدیر و موسس وب سایت عینکی دبیر آموزش و پرورش و علاقه مند به سئو

سوالات درس 14 اقتصاد دهم انسانی با جواب

سوالات درس 14 اقتصاد دهم انسانی با جواب

۱) چرا فروشنده ای حاضر نیست با قیمت گذشته کالایی را تهیه کند و دوباره آن را به همان قیمت به شما بدهد؟

✅ زیرا اجناس و کالاها در طول زمان به دلیل وجود تورم گران‌تر می‌شوند.

۲) مردم برای گریز از تورم و عبور از آن، چه می کنند؟

✅ مردم برای گریز از تورم و عبور از آن، پول‌هایشان را زیر فرش یا بالش پس‌انداز نمی‌کنند! آن‌ها وقتی تصمیم به پس‌انداز می‌گیرند، گزینه‌های مختلفی پیش‌رو دارند و باید آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کنند.

۳) مردم برای موفقیت در پس انداز چه باید کنند؟

✅ باید اهدافشان را تعیین کنند تا بتوانند چیزهایی را که بیشتر نیاز دارند، در اولویت قرار دهند. کسانی که به اهداف خود پایبند می‌مانند، هم به آنچه خواسته‌اند می‌رسند و هم احساس موفقیت دارند.

۴) اهداف از لحاظ میان دسترسی به چند دسته تقسیم می شوند؟

✅ بعضی از اهداف به سرعت قابل دستیابی‌اند؛ ولی بعضی از اهداف زمان طولانی‌تری نیاز دارند. معمولاً اهداف پس‌انداز را در دوره‌های کوتاه‌مدت، میان مدت و بلندمدت تعیین می‌کنند. اهدافی مانند پس‌انداز برای خریدن هدیه روز مادر هدفی کوتاه مدت است؛ زیرا با پس‌انداز چند ماهه حاصل می‌شود. اما اهدافی مانند خرید دوچرخه میان مدت است و گاهی به پس‌انداز بیش از یک سال نیازمند است.

۵) زمان لازم برای رسیدن به اهداف کوتاه – میان – بلند مدت چگونه است؟

✅ 1- زمان لازم برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت کمتر از ۲ ماه است.
2- زمان لازم برای رسیدن به اهداف میان مدت از ۲ ماه تا ۳ سال است.
3- زمان لازم برای رسیدن به اهداف بلندمدت، سه سال و یا بیشتر است.

۶) پس انداز کردن برای آینده به چه معناست؟

✅ پس‌انداز کردن برای آینده به معنی از دست‌ دادن فرصت خرج کردن در زمان‌ حال است؛ یعنی برای رسیدن به اهداف آینده، باید از بعضی خریدهایتان در زمان حال صرف نظر کنید. 

۷) پس از تعیین هدف پس انداز، نوبت به چه چیزی می رسد؟

✅ نوبت به برنامه‌ریزی برای رسیدن به آن می‌شود. با توجه به زمانی که برای رسیدن به هدف تعیین شده و مقدار ممکن پس‌انداز می‌توان درباره میزان پس‌انداز در هر دوره تصمیم‌گیری کرد.

۸) روش های پس اندازه و سرمایه گذاری کدامند؟

✅۱- سپرده‌گذاری در بانک
۲- خرید سهام
۳- اوراق مشارکت
۴- خرید طلا

۹) انواع حساب های سرمایه گذاری بانک ها را نام ببرید.

✅ حساب‌های سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت و سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت. 

۱۰) تفاوت حساب های سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلند مدت در چیست؟‌ (خلاصه)

✅ تفاوت حساب‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و بلندمدت در میزان سود پرداختی به آن‌ها و برخی شرایط دیگر است.

۱۱) به صورت روشن و واضح تفاوت حساب های سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلند مدت در چیست؟ (کامل)

✅ در سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت واریز به حساب و برداشت از آن آزاد است و بانک در هر ماه به مانده موجودی حساب سود پرداخت می‌کند. اما در سپرده‌های سرمایه‌گذاری بلندمدت امکان برداشت از حساب تا پایان دوره سرمایه‌گذاری (یک ساله یا بیشتر) وجود ندارد و درصورت برداشت از حساب مقداری از سودی که بانک در ابتدا تعهد کرده است، می‌کاهد و به نوعی مشتری را جریمه می‌کند!

۱۲) مزایا و معایب حساب های سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت در چه مواردی هستند؟

✅ مزایای حساب‌های سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌ مدت:

پول به راحتی در دسترس است؛ مجبور نیستید پولتان را برای زمانی خاص در بانک قرار بدهید. می‌توانید پولتان را بدون هیچ جریمه‌ای برداشت کنید.
نرخ سود این سپرده‌ها می‌تواند هم‌زمان با افزایش نرخ سود عمومی بانک‌ها افزایش یابد.
 می‌توان با مقدار خیلی کمی پول، این حساب‌ها را باز نمود.
و می‌توان از خدمات بانکداری الکترونیک استفاده کرد.

معایب حساب‌های سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌ مدت:

 این حساب‌ها نرخ سود کمتری نسبت به حساب‌های دیگر پس‌انداز دارند.
 نرخ سود این سپرده‌ها می‌تواند هم زمان با کاهش نرخ سود عمومی بانک‌ها کاهش یابد.

۱۳) حساب های سرمایه گذاری بلند چگونه است؟

✅ در حساب‌های سرمایه گذاری بلندمدت لازم است مقدار مشخصی پول برای مدت معینی در بانک سپرده شود. دورۀ زمانی این حساب‌ها از شش ماه تا چندین سال است و نرخ سود آنها در دورۀ زمانی معین شده تغییر نخواهد کرد. در این حساب‌ها هر چقدر زمان طولانی‌تری پول سپرده‌گذاری شود، سود بیشتری هم به آن تعلق می‌گیرد. فقط توجه کنید که اگر شما پول را قبل از زمان توافق یا سررسید برداشت کنید، مقداری از سود تعیین شده را از دست می‌دهید.

۱۴) مزایا و معایب حساب های سپرده سرمایه گذاری بلند مدت در چه مواردی هستند؟

✅ مزایای حساب‌های سپرده سرمایه‌گذاری بلند مدت:

 این سپرده‌ها سود بالاتری دریافت می‌کنند.
 نرخ سود این سپرده‌ها تا پایان دوره قرارداد تغییری نمی‌کند.

معایب حساب‌های سپرده سرمایه‌گذاری بلند مدت:

 پول به راحتی دردسترس نیست و باید تا پایان دوره مشخص شده آن را در حساب حفظ کرد. برداشت پول مشمول جریمه از دست رفتن بخشی از سود می‌شود!
اگر نرخ سود عمومی افزایش یابد، سود این حساب‌ها در حد توافق شده باقی می‌ماند!
 معمولاً مقدار حداقلی باید در این حساب‌ها باشد تا مشمول بستن قرارداد و دریافت سود گردد.

۱۵) آیا همیشه بانک ها به سپرده های پس انداز سود می دهند؟

✅ خیر – برخی بانک‌ها به سپرده‌های پس‌انداز سودی نمی‌دهند؛ بلکه به ازای مدت زمان سپرده‌گذاری، برای مشتری امتیاز دریافت وام در نظر می‌گیرند. به طوری که مقدار وام و دوره بازپرداخت آن تابع مقدار سپرده و مدت زمان سپرده‌گذاری است؛ به این بانک‌ها، بانک‌های قرض‌الحسنه گفته می‌شود.

۱۶) خرید سهام یعنی چه؟ انواع آن را نام ببرید.

✅ خرید سهام نوعی شریک شدن در مالکیت یک شرکت است. برخی چیزها به تنهایی متعلق به ماست، مانند کفش و لوازم ورزشی، کیف و نوشت افزارهای ما که همگی متعلق به ماست و فقط خودمان در مورد آن‌ها تصمیم می‌گیریم و البته ممکن است آن‌ها را برای استفاده در اختیار دیگران قرار دهیم. برخی دیگر نیز به صورت مشترک متعلق به ما و دیگران است، مثلاً ممکن است در یک وسیله ورزشی مثل فوتبال دستی یا میز پینگ‌پونگ با دیگر اعضای خانواده شریک باشیم!

۱۷) با خرید سهام در داشتن یک شرکت چه اتفاقی می افتد؟ چه خوبی ها و ضررهایی دارد؟

✅ با خرید سهام در داشتن یک شرکت با دیگران شریک می‌شویم. در این صورت سود شرکت به ‌نسبت سهم‌مان به ما تعلق می‌گیرد و البته اگر شرکت متحمل ضرر هم بشود، در آن شریکیم!

۱۸) هنگامی که سهامی را می خریم یا می فروشیم، در این مواقع چه کاری انجام می دهیم؟

✅ در واقع در بازار سرمایه فعالیت می‌کنیم. در بازار سرمایه، تولیدکننده مستقیماً سرمایۀ مورد نیاز خود را از مردم تهیه می‌کند. در واقع دسترسی به سرمایه راحت‌تر و کم هزینه‌تر است و همین امر سرمایه‌گذاری را آسان‌تر می‌کند.

 

💯 برای دانلود نمونه سوالات اقتصاد دهم انسانی کلیک کنید

 

۱۹) در صورتی که شرکت ها دارای مدیران لایق باشند، چه اتفاقی رخ می دهد؟

✅ در صورتی که شرکت‌ها دارای مدیران لایق و توانمند باشند و مردم به عملکرد آن‌ها اطمینان پیدا کنند، سرمایه‌های اندک خود را که به تنهایی نمی‌توانند کاری انجام دهند در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند؛ به این ترتیب هم مشکل کمبود سرمایه شرکت حل می‌شود و هم درآمد دیگری به مردم اضافه می‌شود و سطح تولید در کشور افزایش می‌یابد.

۲۰) سهام داری معمولا در خرید و فروش چه فرایندی دارد؟

✅ معمولا در خرید و فروش فرایندی دارد که اجازه نمی دهد با پس اندازهای اندک وارد آن شویم و در کوتاه مدت بلافاصله بتوانیم آن را بفروشیم. ولی می‌توان پس‌ اندازهای بزرگ‌تر را برای میان مدت یا بلندمدت وارد این نوع سرمایه‌گذاری کرد. سود سرمایه‌گذاری در سهام معمولاً از سپرده‌گذاری بلندمدت در بانک هم بیشتر است؛ اما قطعی نیست. همچنین خرید و فروش سهام نیز ممکن است با محدودیت‌هایی مواجه باشد.

۲۱) سهام چند نوع قیمت دارد؟

✅ سهام دو نوع قیمت دارد. قیمت اولیه و ثانویه.

۲۲) قیمت اولیه (اسمی) و ثانویه را شرح دهید.

✅ به قیمت اولیه که شرکت برای بار اول می‌فروشد، قیمت اسمی می‌گویند و قیمت ثانویه قیمت بازاری است که صاحب سهام در تالار بورس اوارق بهادار در معرض فروش قرار می‌دهد. قیمت اولیه در روی هر ورقه سهم توسط شرکت پذیره‌نویسی مشخص می‌شود؛ اما قیمت بازاری آن به سوددهی آن شرکت بستگی دارد. اگر سود شرکتی دائما افزایش یابد متقاضی و خریدار آن نوع سهام زیاد می‌شود و در نتیجه قیمت ثانویه دائما افزایش می‌یابد.

۲۳) قیمت سهام چگونه تغییر می کند؟

✅ اگر سود شرکتی دائما افزایش یابد متقاضی و خریدار آن نوع سهام زیاد می‌شود و در نتیجه قیمت ثانویه دائما افزایش می‌یابد.

به عنوان مثال اگر شما سهامی به قیمت ۵۰۰ تومان بخرید و ببینید که دائما در آخر هر شش ماه، به نرخ سود آن اضافه می‌شود، حاضرید آن را با همان قیمتی که خریدید بفروشید؟ به علاوه در نظر داشته باشید، دیگران نیز که متوجه بازده زیاد این شرکت سهامی شده‌اند، به خرید سهام آن روی می‌آورند و بنابراین تقاضا برای سهام این شرکت زیاد می‌شود و قیمت آن بالا می‌رود.

۲۴) در چه صورت یکی از راه های تامین مالی انتشار اوراقی است که به آن اوراق مشارکت می گویند، در چه زمانی است؟

✅ فرض کنید دولت یا یکی از سازمان‌های رسمی و قانونی کشور قصد دارد یک فعالیت اقتصادی مشخص راه‌اندازی کند یا برای توسعه یک فعالیت اقتصادی مشخصی که تاکنون وجود داشته است، تامین مالی کند. در این صورت یکی از راه‌های تامین مالی، انتشار اوراقی است که به آن اوراق مشارکت می‌گویند.

۲۵) اوراق مشارکت چیست؟

✅ فرض کنید دولت یا یکی از سازمان‌های رسمی و قانونی کشور قصد دارد یک فعالیت اقتصادی مشخص راه‌اندازی کند یا برای توسعه یک فعالیت اقتصادی مشخصی که تاکنون وجود داشته است، تامین مالی کند. در این صورت یکی از راه‌های تامین مالی، انتشار اوراقی است که به آن اوراق مشارکت می‌گویند.

۲۶) در اوراق مشارکت چه فعالیت های صورت می گیرد؟

✅ شما می‌توانید سرمایه پولی خود را به دولت یا آن سازمان بدهید تا در فعالیت آن‌ها مشارکت کنید. در مقابل، دولت یا سازمان موردنظر، اوراق مشارکتی را متناسب با میزان سرمایه‌گذاری شما به شما ارائه می‌دهد. علاوه برآنکه به این اوراق‌مالی، بر حسب فعالیت اقتصادی مرتبط، سودی تعلق می‌گیرد، قابل خرید و فروش نیز هستند.

۲۷) تفاوت های اوراق مشارکت و سهام را بنویسید.

✅ وقتی کسی سهام می‌خرد، دیگر نمی‌تواند هر وقت که خواست از مدیر کارخانه بخواهد که سرمایه او را پس دهد. چون آن مقدار اندک پول او به بخشی از ابزارآلات کارخانه تبدیل شده و سرمایه او قابل پس‌دادن نیست. اما هر وقت بخواهد به شراکت خود ادامه ندهد، می‌تواند برگه‌های سهام خود را به دیگری بفروشد و به پول مورد نیاز خود برسد. وقتی که اوراق مشارکت می‌خریم، پس از انقضای مدت سررسید آن، علاوه بر اصل پول (سرمایه)، سود آن را هم می‌گیریم.

۲۸) برخی افراد برای حفظ ارزش پول خود چه می کنند؟

✅ برخی افراد برای حفظ ارزش پول خود آن را به دارایی‌هایی که معمولاً ارزش خود را در تورم حفظ می‌کنند، مانند طلا، تبدیل می‌کنند.

۲۹) تفاوت های خرید طلا و خرید سهام را نام ببرید.

✅ خرید طلا بر خلاف خرید سهام به پول خیلی زیادی نیاز ندارد و البته هر زمان هم قابل فروش است. خرید طلا بر خلاف سهام‌ داری با دریافت سود سالیانه منظم همراه نیست و تنها از محل تفاوت قیمت خرید و فروش می‌تواند برای خریدارش سود داشته باشد. یعنی اگر قیمت طلا در طول زمان ثابت باشد و قیمت خرید با قیمت فروش یکی باشد در عمل چیزی عاید خریدارش نمی‌شود. درحالی که سهام‌ داری حتی اگر قیمت ورقه سهام هم تغییر نکند با دریافت سود شرکت در هر سال همراه است و از این محل دارندگان اوراق سهام نفع می‌برند.

۳۰) مشکل دیگر خرید طلا چیست؟

✅ مشکل دیگر خرید طلا، برای اقتصاد کشور است. در این صورت پول‌هایی که می‌توانست صرف سرمایه‌گذاری‌های مولد در اقتصاد شود، در چیزی مثل طلا منجمد می‌شود. سرمایه‌گذاری‌های مولد سرمایه‌گذاری‌هایی‌اند که به ظرفیت تولیدی کشور با ایجاد کارخانجات و شرکت‌های جدید یا توسعه ظرفیت آن‌ها کمک می‌کنند.

۳۱) نظام های بیمه در بسیاری از کشورهای جهان به چه منظور ایجاد شده است؟

✅ به منظور جبران پیامدهای ناشی از حوادث و وقایع پیش‌بینی نشده به وجود آمده‌اند.

۳۲) نظام های بیمه در کشورهای مختلف اغلب به چه نظام هایی تقسیم و چه کمکی به ما می کنند؟

✅ نظام‌های بیمه در کشورهای مختلف اغلب به نظام بیمه‌های اجتماعی، نظام بیمه تعاونی و نظام بیمه بازرگانی تقسیم‌بندی می‌شوند و معمولاً این سه نظام در کنار یکدیگر به ارتقای رفاه افراد و جامعه، حمایت از کسب و کارها در برابر حوادث غیرمترقبه و وضعیت‌های ناخوشایند و تثبیت نظام اقتصادی کمک می‌کنند.

۳۳) بیمه چیست؟

✅ بیمه قراردادی است بین دو شخص که بر اساس آن یک طرف تحت عنوان بیمه‌گذار یا بیمه شده به طرف دیگر که بیمه‌گر (شرکت بیمه) نامیده می‌شود، حق بیمه پرداخت می‌کند و به ازای حق بیمه پرداخت شده، بیمه‌گر باید در صورت وقوع خطری که در قرارداد بیمه نوشته شده، خسارت بیمه‌گذار یا بیمه شده را پرداخت کند. بیمه نگرانی ناشی از خطر وقوع حادثه را از زندگی مردم و فعالیت‌های اقتصادی دور می‌کند و به بیمه‌ گذاران آرامش خاطر می‌دهد.

۳۴) خطرپذیری یعنی چه؟

✅ خطرپذیری عبارت است از شانس وقوع یک خطر یا یک حادثه بد. خطر یا حادثه بد، به وضعیتی گفته می‌شود که شرایط ایجاد خسارت به اشخاص یا اموال را فراهم می‌آورد، مانند وقوع زلزله، سیل یا آتش‌سوزی، بیکار شدن و یا فوت سرپرست خانوار.

۳۵) بیمه چگونه روشی است؟

✅ بیمه روشی است برای انتقال خطرپذیری که در آن بیمه‌گذار یا بیمه شده، نگرانی ناشی از احتمال وقوع یک زیان بزرگ را با پرداخت حق بیمه معامله می‌کند. بیمه‌گر (شرکت بیمه) نیز با گردآوری حق بیمه‌ها، امکان جبران زیان هر بیمه‌گذار یا بیمه شده را فراهم می‌نماید.

 

 

🔔 حتما ببینید: فیلم حل سوالات پر تکرار ریاضی دهم انسانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *